Mikroszkópos gyökérkezelés

A gyökérkezelés már új cipőben jár!

Még akkor is sor kerülhet egy-egy fogászati kezelésre, ha mindent megteszünk fogaink egészsége és gondos ápolása érdekében. Persze sajnos a legtöbben nem a megelőzés vagy kisebb fogászati beavatkozások miatt keressük fel a fogorvost, hanem csak akkor, amikor már erős jelei vannak a bajnak. Sajnálatos módon ezzel aztán legtöbbször azt eredményezzük, hogy komolyabb eljárás elé kell néznünk.

Ilyen komolyabb, emellett tulajdonképpen nyugodtan kijelenthető, hogy még mindig rettegett eljárásnak számít a páciensek körében a gyökérkezelés. Erre ugyanis akkor van szükség, ha a sima fogtömés már nem elegendő a fog megmentésére, illetve a fájdalmak megszüntetésére. Gyökérkezelés alkalmával a fog gyökerében végeznek munkálatokat: fertőtlenítik és kezelik a fog gyökerében található idegeket. Ez segíti elő ugyanis azt, hogy a fogat aztán nyugodt szívvel le lehessen zárni, akár töméssel, akár a felépülő koronával.

Akármennyire is megoldja a problémánkat, a gyökértöméstől mégis mindenki retteg. Pedig higgyük el, a híre rosszabb, mint maga a kezelés. Segítségével viszont megmenthető az adott fog, és mi is mentesülni fogunk a kínzó fájdalmaktól. Ezt azonban csakis precíz és aprólékos munkával lehet elérni.

mikroszkópos gyökérkezelés

Miben más a mikroszkópos gyökérkezelés?

A hagyományos gyökérkezelés sajnos nem minden esetben tud 100%-os segítséget nyújtani, hiszen sokszor nehezen elérhető, szűk vagy csavarodó gyökerek akadnak a munka útjába. Éppen ezért talán ez eredményezi az egyik legnagyobb félelmet a páciensekben. Méghozzá a szorongást attól, hogy újra és újra át kell majd esniük a beavatkozáson, ráadásul a fog is további romlásnak indulhat, ha nem lesz sikeres a kezelés. Ennek kiküszöbölésére alkalmaznak a Perfect Smile Klinikán mikroszkópos gyökérkezelést, mely lehetőség segíti a fogorvos munkáját és precíz, biztos eredményt nyújt.

A speciális mikroszkóp egyrészt hatalmas könnyebbséget jelent tehát a fogorvos számára, aki akár hússzoros nagyításban is láthatja a kezelt területet. Másrészt megóvja a pácienst is a kellemetlenségektől, amit például egy nagyméretű optika elviselése jelentene a szájban. A mikroszkópos gyökérkezelés alatt az egész gyökércsatorna feltárható és kezelhető, így teljes nyugalommal lehet aztán lezárni majd a fogunkat. Így biztosak lehetünk abban is, hogy nem kell majd rövid időn belül ismét felkeresni a fogorvost ugyanezzel a problémával.

Dr. Kovács Zsófia, a Perfect Smile Fogászat konzerváló fogorvosa ismerteti a mikroszkópos gyökérkezelést

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271