Kíméletes foghúzás

By 2018-10-17Hírek

„Mintha a fogamat húznák!” Akkor szokott felmerülni ez az igencsak gyakran használt mondás, amikor valamihez semmi, de semmi kedvünk nincsen, ódzkodunk tőle, és nyilván túl akarunk esni rajta. Ezek mind kellemetlen szituációk, melyekkel nem véletlenül tették egyenlővé a foghúzás kényelmetlenségét.

Fogorvoshoz a legtöbben némi szorongással, félelemmel, de legalábbis nem jó kedvünkből megyünk. Még inkább igaz ez arra, ha tudjuk, hogy foghúzás vár ránk. Az egyik legdrasztikusabb fogászati kezelés ugyanis, amikor véglegesen eltávolítják egy fogunkat. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor ez a legjobb megoldás. Magától értetődő, hogy a fogorvosunk is azért ajánlja, mert ezt látja a legmegfelelőbb lépésnek.

foghúzás altatásban

Nagyon sok oka lehet annak, amikor a foghúzás valóban szükséges. De, amikor elérünk erre a pontra, akkor valahogy mindenkinek összeszorul a gyomra. A kellemetlentől, a fájdalomtól és a rossz élménytől való félelem mindenkiben ott motoszkál, és egyre erősödik. Nem kell azonban mindig így lennie. Amennyiben egy komolyabb foghúzásról van szó, ami tényleg kellemetlen – akár jó hosszú – perceket okozna nekünk, dönthetünk úgy, hogy ezt nem szeretnénk átélni. Szintén választhatjuk ezt akkor is, ha egyszerűen nem tudunk úrrá lenni félelmeinket.

Nem, egyáltalán nem arról van szó, hogy mégsem húzatjuk ki a fogunkat. Hiszen muszáj. Hanem arról, hogy egy sokkal kíméletesebb változatát igényeljük ennek a szolgáltatásnak. Az altatásos fogászat minden esetben egy nagyon tapintatos formája a fogorvoslásnak. Segítségével azok számára is rettegés nélkül elérhetőek az olyan nagyobb volumenű beavatkozások, mint mondjuk a foghúzás.

A bölcsességfogak tekintetében például már eleve nagy kínokat élhet át sokszor az, akinél végül el is kell távolítani a rakoncátlankodó fogat. Éppen ezért nagyon kíméletes megoldás, amikor a megszabadulás pillanatában inkább édes álomban van a páciens, és mire felébred, a problémás fog – valamint a vele járó fájdalmak és kellemetlenségek – már a múlté lesznek.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán nem csak a foghúzásra, hanem annak altatásban történő elvégzésére is lehetőséget kapunk. Ezek után viszont a fent említett mondás már el is veszíti értelmét. Hiszen nem kell átélnünk semmi fájdalmasat, kényelmetlent vagy idegtépőt. Csak élvezhetjük a beavatkozás után, hogy megszabadultunk egy beteg, vagy éppen fájdalmakat okozó, rossz fogunktól.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271