Az úgynevezett ínymosoly ellen csak ínyműtét segíthet

By 2019-08-12Hírek

Szépek a fogaink, valami mégsem stimmel?

Amikor fogazatunk teljesen egészséges, nehéz elképzelni, hogy bármilyen problémánk is lehet a mosolyunkkal. Pedig létezik olyan esztétikailag zavaró gond, mely képes akár önbizalmunkat is romba dönteni. Nem beszélve arról, hogy az egyik legszebb és legemberibb részünket rejtegetjük miatta, méghozzá a szóban forgó mosolyunkat.

Mint minden fogorvosnak, így Dr. Balsai Tamásnak is az a hivatása, hogy a fogászati problémákat rendbe tegye, és kifogástalan fogsorral – legyen szó akár a saját fogakról, akár valamilyen pótlásról – engedje haza a pácienseket. Most egy konkrét példán mutatjuk be, hogy néha más ok is vezérelhet egy nagyszerű orvost, aki a fogak megmentésén túl most egy teljesen más feladatba vágta a fejszéjét, természetesen azért, hogy segíthessen.

ínymosoly

„A képeken szereplő fiatal lányt egészséges és viszonylag szabályos fogsorral áldotta meg a természet. Viszont a mosolyával mégsem volt elégedett. Úgynevezett „ínymosolya” volt, ami azt jelenti, hogy az ínye ráhúzódott a fogak felső részére, ami mosolygáskor nagyon láthatóvá vált. Fogorvosként láttam, hogy ennek folyamatosan tudatában van, és rendkívül zavarja, ezért igyekeztem a problémára megoldást keresni.

Azért nehezen adtam be a derekamat. Jó pár hónap gondolkodás és kutatás vezetett el a végső döntéshez, hogy vállaljam az ínyműtétet. Ez a beavatkozás nem az egészséges fogazat helyreállítását célozza – ami a legfontosabb feladatunk -, hanem „csupán” esztétikai szerepe van. Ugyanakkor azt is tudom, hogy mennyire befolyásolja az önbizalmat, és ezen keresztül az egész életet egy szép mosoly.

Ezért aztán egy szép napon úgy döntöttem, hogy vállalom Flóra műtétjét, és örülök, hogy így tettem. A képek magukért beszélnek, az eredmény abszolút látványos, és meggyőző. A beavatkozás közel másfél órát vett igénybe. A felső fogakat befedő ínyen végeztem plasztikai műtétet. A műtét helye néhány napig fájdalmas volt, a betegnek minden nap vissza kellett jönnie utókezelésre, és éjszakai sínt kellett viselnie. De az egy héttel későbbi varratszedés után mindketten rendkívül elégedettek voltunk az eredménnyel. Egy újabb álom vált valóra a Perfect Smile fogászatban!”

ínyműtét után

Dr. Balsai Tamás szavaiból tehát kitűnik, milyen nagy jelentőséggel bírhat egy ilyen jellegű probléma is. Így annak ellenére, hogy nem a fogak egészségéről volt szó, megmentette egy lány mosolyát, ami mégiscsak hozzátesz rengeteget az egészséghez. Méghozzá a lélek és az önbizalom egészségéhez. Hiszen a szép mosoly mindenkinek jár!

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271