A gyönyörű és esztétikus fogpótlás titka

By 2019-08-06Hírek

Ha éppen fogpótlás készíttetése előtt állunk, akkor biztosan bennünk is felmerült már a kérdés: vajon mennyire lesz szép az eredmény? Tulajdonképpen ebben a tekintetben nem csak az a lényeg, hogy a végén teljesen hibátlan legyen a mosolyunk, hanem az, hogy el fog-e ütni a pótlás a többi fogtól vagy sem. Vajon mennyire lesz szembetűnő? Egy jó pótlás ugyanis attól tökéletes, ha „láthatatlan”.

Ahhoz, hogy funkcióját betöltve teljes mértékben passzoljon, természetesen mintavétel, majd precíz, alapos és aprólékos munka szükséges. Ennek segítségével sikerül elérni azt az eredményt, hogy ne csak látszatra oldjuk meg a hiányzó fogak problémáját, hanem például rágás közben se érezzünk nem várt és akár kellemetlen különbségeket. Az egyáltalán nem megoldás, hogy majd úgyis megszokjuk. Egy sima tömés esetében is addig kell jelezni, hogy valami még nem stimmel, amíg nem lesz számunkra tökéletes a végeredmény. A pótlások tekintetében is az a lényeg, hogy a lehető legkomfortosabb legyen számunkra. Ráadásul nem csak evés közben érhet minket meglepetés, ha valami nem passzol. Hiszen fogaink a beszédképzésben is jelentős szerepet töltenek be, és akár pöszeség is kialakulhat, ha nem sikerült túl jól a pótlásunk.

fogpótlás színe

A funkción túl a legsarkalatosabb szempont az esztétikum, azon belül is főként a fogpótlás színe. Ugyanis ez a részlet lehet a legfeltűnőbb, amennyiben nagyon eltér az eredeti fogaktól. Hiába gyönyörű fehér a pótlás – ami a legtöbb esetben nyilvánvalóan nem jó megoldás -, amennyiben fogazatunk árnyalata teljesen más, akkor elég furcsa összképet kaphatunk.

A fogpótlások színének megállapítása elég sokféle módon történhet. Manapság több helyen használják az úgynevezett színelemző technológiát. Ez azonban, amennyire jól hangzik, annyira kétes eredményt tud nyújtani. A fogászati pótlások elkészítése minden esetben a fogtechnikus feladata, így az a legkifizetődőbb, ha a színmeghatározás is az ő kezükbe kerül.

A Perfect Smile fogászati klinika rendkívül fontosnak tartja, hogy a fogpótlás a lehető legjobb eredménnyel, maximális hasonulással illeszkedjen az eredeti fogsorba. Éppen ezért, minden egyes páciens esetében a valós fogak alapján történő színfestéssel határozzák meg a fogpótlás színét a fogtechnikusok. Így biztosak lehetünk abban, hogy a pótlás színe nem fog eltérni, nem lesz sem túl fehér, sem pedig más árnyalatú. Pontosan úgy fog kinézni, mintha a saját fogunk lenne.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271