Foghúzás otthon? Inkább ne!

By 2020-06-29Hírek

Előző cikkünkben azokat a helyzeteket ecseteltük, amikor nincs más lehetőség a fájdalom és az egyéb bonyodalmak megszüntetésére, mint a foghúzás. Azt is kifejtettük, hogy ezt a döntést mindig alapos vizsgálat és mérlegelés előzi meg, mégis mindig akadnak néhányan, akik úgy gondolják, inkább otthon oldják meg ezt a feladatot.

Nem lesz meglepő, ha kijelentjük, hogy ez egyáltalán nem jó ötlet. Az otthoni foghúzásnak – mint ahogyan más, egyéb fogászati kezelést otthoni praktikával kiváltó ötleteknek– nem lesz jó vége. Persze lehet szerencsénk, és beszélhetünk olyan esetről, amikor annyira mozog egy fog, hogy szinte magától kiesik. De még ebben az esetben is érdemes inkább szakemberhez fordulni, hiszen egy mozgó fog alatt is hosszú és kanyargós gyökérrész bújhat meg.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán minden foghúzást egy röntgenfelvétel előz meg, melyet természetesen helyben meg tudnak oldani. Ez pontosan azért fontos, hogy az orvos lássa azt, amit a külső és szabad szemmel látható fogazat képe nem mutat meg. Hogy milyen gyökere van a fogunknak, mire kell felkészülni. Egy nem jól kivitelezett foghúzás sajnos komoly károkat tud okozni.

fogászati röntgen

A gyógyulási időt, a sebünk viselkedését is befolyásolja, hogy milyen eszközökkel és szakértelemmel távolítanak el egy esetleg amúgy is gyulladásban lévő fogat. Ezen felül ne feledkezzünk meg az érzéstelenítésről sem, hiszen nem mindegy, mekkora kínokat állunk ki az eljárás közben. A sokszor szóban forgó alkohol nem igazán lesz igazi társunk egy ilyen műveletben, főleg, hogy a fogászati kezelések előtt és után egyáltalán nem is érdemes a fogyasztása. A fájdalmat pedig egyáltalán nem fogja úgy csillapítani vagy elnyomni, amennyire kellene.

Végül meg kell említeni az utókezelést is. Amennyiben otthonunkban próbálnánk megválni egy fogunktól, sajnos a helyzet utáni állapotok felmérése is elmaradna. Mint ahogyan a sok jó tanácsot sem kapnánk meg, melyek betartásával pedig hamar és könnyen túl lehetnénk az egészen. A nem megfelelő vérzéscsillapítás, illetve a seb helytelen ápolása bizony további fájdalmakhoz, gyulladáshoz és egyéb szövődményekhez vezethet.

Bízzuk inkább az összes fogászati problémánkat hozzáértő és megfelelő eszközökkel rendelkező segítségre. A Perfect Smile Klinika széleskörű szolgáltatási palettáján ráadásul nem csak a foghúzáshoz, hanem az azt követő pótlásokhoz is rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271