Foghúzás kisokos

By 2018-06-11Hírek

Míg régen szinte minden fogászati problémára a foghúzás volt a legelterjedtebb megoldás, ma már korántsem ez a bevett szokás. De mikor jön el az a pont, amikor tényleg csak ez lehet a megoldás? Mikor elkerülhetetlen és miért nem kell tartanunk tőle?

Utolsó kérdés azért is merül fel, mert a foghúzástól valahogy mindenki nagyon fél. Mert fájni fog, mert kellemetlen lesz, mert sokáig tart majd és utána is kell számolni gyógyulási idővel. Manapság azonban olyan lehetőségek garantálják a foghúzás minél emberbarátibb oldalának megismerését, hogy tényleg nem kell rettegnünk tőle.

foghúzás

De térjünk csak vissza az elejére. Mikor érkezik el az a pillanat, amikor egy rossz fogra kimondják ezt a végső ítéletet? Szükség lehet foghúzásra, amennyiben fogszuvasodás, sérülés, törés következtében egyszerűen túl nagymértékű a foganyag elvesztése. Amennyiben a fogak tartószerkezete, illetve a fogágy meggyengült, sajnos sok esetben szintén búcsút kell intenünk az ott található fogunknak. Krónikus gyulladás, ciszta vagy éppen egy folyamatos, állandósult fájdalom is indokolhatja a foghúzást, természetesen egyéb kezelésekkel karöltve. És végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a bölcsességfogakat, melyek sok esetben egyéb, nagyobb gondokat is okozhatnának.

Minden egyes esetben fontos, hogy konzultáljunk fogorvosunkkal, és meghallgassuk, mit és miért ajánl. Hiszen ő tudja a legjobban, hogy egy fog megmenthető-e, vagy inkább a többi fog védelmének érdekében a húzást javasolja. Itt meg kell említeni, hogy léteznek egyszerű esetek, amikor a foghúzáson pár perc és egy érzéstelenítés után már túl is eshetünk. De sajnos vannak olyan összetett helyzetek is, amikor sokkal nehézkesebb a fog eltávolítása.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán az utóbbi állapot fennállása esetén lehetőségünk van arra, hogy az altatásos fogászat kínálta lehetőséget válasszuk. Ez kifejezetten ajánlott, amikor bonyolult foghúzás előtt állunk, és nem elhanyagolható, hogy a feltörő félelemre is tökéletes megoldást jelent.

A foghúzás lépcsőfokát így könnyedén megugorhatjuk, mely után a következő lépés az lesz, hogy milyen pótlást szeretnénk majd a kihúzott fog helyére. Természetesen ez is nagymértékben függ attól, hogy a fogorvos mit ajánl, és melyik a hozzánk legközelebb álló lehetőség. A Perfect Smile ebben is teljes körű segítséget kínál, hiszen a megszokott fogpótlások – hidak és koronák – mellett, az implantátumos megoldást is választhatjuk.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271