Amikor pótolni kell…

By 2018-01-16Hírek

Régen teljesen normálisnak számított, ha valaki már a negyvenes, sőt akár már a harmincas éveiben fogpótlásra szorult. Ez ma már egyáltalán nem így van.

Sőt! Egyrészt a mai világban már sokkal előrehaladottabb a technológia, melynek segítségével rendbe tudjuk tetetni károsodott fogainkat. Másrészt a fogápolás is sokkal kifinomultabb és alaposabb, mint régen. Pontosan ezek miatt retteg mindenki attól a naptól, amikor saját fogunkat már nem lehet megmenteni és pótlásra szorulunk.

Persze ez az idősödéssel járó fogromlás és fogvesztés esetében van így. Sokszor történnek ugyanis olyan balesetek például, amikor nyilvánvalóan más a helyzet, de ezekre nem is tudunk felkészülni. Bármi okozza is a fogaink elvesztését, egy dolog biztos: nem csak a fogak rendbetételében, hanem bizony pótlásában is sokkal előrehaladottabb a technológia ma már. Ráadásul még válogathatunk is, hiszen többféle megoldás létezik arra, hogy fogsorunk újra hiánytalan lehessen. Természetesen ebben nagy szerepe van a fogorvosnak is, hiszen ő tudja a leginkább, melyik megoldás a legmegfelelőbb számunkra.

fogpótlások

A Perfect Smile Fogászati Klinika széles szolgáltatási repertoárja között megtalálható a fogpótlások többféle lehetősége is. Hiányzó fog pótlására választani lehet a porcelán-, illetve a cirkon koronák és hidak közül. Amennyiben pedig nem a teljes fog, de erős fogszuvasodás miatt a fog kemény szöveteinek felénél is több hiányzik, fogbetét alkalmazása javasolt a sima fogtömés helyett.

Akkor is fogpótlásra lehet szükségünk, ha a fogazat olyan hibáit szeretnénk orvosolni, amikor az hézagos, letört, lepattogott, zománchibás, elszíneződött vagy szintben eltérő. Ilyenkor esztétikai pótlásról beszélhetünk. Ebben az esetben porcelán héj alkalmazásával, teljesen személyre szabva, aprólékos tervezéssel varázsolják ismét gyönyörűvé fogazatunkat.

Végül, de nem utolsó sorban nem maradhat ki felsorolásunkból az implantátum. Ezt az eljárást is több esetben lehet alkalmazni, legyen szó csak egyetlen fog, vagy éppen az egész fogsor hiányáról. A lehetőségek tárháza tehát teljesen kiszélesedett a mai világban, így nyugodtan elengedhetjük félelmeinket attól, hogy már soha nem lesz olyan szép fogsorunk, mint régen. Ha arra kerül sor, hogy pótolni kell, többféle megoldás közül választhatunk a fogorvos segítségével, teljesen személyre szabva.

 

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271