A fogszabályzás nem korhoz kötött

By 2018-09-20Hírek

Fogszabályzót viselni senki nem szeretne. De van, amikor enélkül borzalmasan kuszák a fogaink, és ez rengeteg kellemetlenséggel jár együtt. A rendezetlen fogsor nem csupán esztétikailag jelent problémát. Így jobban tesszük, ha akkor is beadjuk a derekunkat, ha már túl „idősnek” érezzük magunkat hozzá.

A fogszabályozás ugyanis tényleg nem korhoz kötött. Míg sokan gondolják úgy, hogy nekik már mindegy, addig a legtöbb esetben még bőven lehet tenni fogaink állapotáért. Egyáltalán nincs felső korhatár, amikor a fogak szabályozásáról van szó. Sőt! Ha csak idősebb fejjel érezzük – végre – cikinek, rondának a fogsorunkat, vagy netalán valamilyen ebből adódó gond üti fel a fejét, még mindig nagyon sokat tehetünk fogaink szépségéért és egészségéért.

De nézzük is meg, milyen egyéb problémákat okozhat az esztétikumon kívül a szabálytalan fogsor. Nagyon sokszor nem lehet rendesen tisztán tartani például. A kiálló vagy befelé forduló, egymásra növő részeknél egyszerűen lehetetlen a helyes tisztítás. Emellett akár a rágást, vagy a harapást is megnehezítheti, ha fogaink helytelen irányban helyezkednek el szánkban. Így természetesen könnyebben is mennek tönkre az érintett fogak. Hamar kialakul fogszuvasodás, esetleg fogaink kophatnak és akár le is törhetnek. Utóbbi azért is előfordulhat, mert fogaink a helytelen elhelyezkedés miatt védtelenebbek.

fogszabályzás

Az egyénre szabva kialakított fogszabályzó segít helyretenni a kérdéses fogakat, így helyreáll a rend. Ez nem csak mosolyunkat szépíti, hanem azt is elősegíti, hogy fogsorunkat sokkal tovább használhassuk majd. A csámpás fogak ráadásul egy olyan szabályzó segítségével kerülhetnek a helyükre, mely szinte teljesen láthatatlan. Ez pedig megoldást nyújt arra is, ha a fogszabályzó viselése kellemetlenül érintene minket.

Ki kell térni arra is, hogy a fogszabályzó használatát már egészen kicsi korban el lehet kezdeni. Amennyiben látható eltérések rajzolódnak ki, akkor már 6-7 éves korban el lehet kezdeni a fogak rendbetételét. Ezzel pedig elébe megyünk a nagyobb gondoknak, amiért gyermekünk később biztos, hogy nagyon hálás lesz – ha a fogorvos felkérésekor még annyira nem is az.

A fogszabályzó alkalmazása tehát valóban nem korhoz kötött. Legyen szó a gyermekkorról, vagy akár az idősebb korosztályról, a fogakat mindig rendbe lehet tenni, és szükséges is. A tökéletes mosoly mindenkinek sokkal jobban áll.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271

Csatlakozz a hozzászólókhoz 2 hozzászólás

  • Barbara szerint:

    Tisztel Hölgyem/Uram

    Meg szeretném kérdezni hogy mennyibe kerül a alsó-felső fogszabályzó és hogy egybe vagy részletekbe is lehet fizetni?
    Válaszát előre is köszönöm
    Lászó Barbara Noémi