Ha már eldöntöttük: implantátumot szeretnénk

Előző cikkünkben azt boncolgattuk, hogy melyek azok a félelmek, amik még mindig sokakat távol tartanak a fogászati implantálástól. Amennyiben sikerült eloszlatni ezeket a szorongásokat, és valaki úgy érzi, az implantátum a legmegfelelőbb megoldás számára, akkor újabb két kérdés merülhet fel.

Mindkét kérdésben ismét Dr. Balsai Tamás szakmai véleményét ismerhetjük meg, melyek alapján biztos, hogy ezek a kérdések sem maradnak megválaszolatlanul bennünk.

Az egyik, hogy milyen típusú implantátumot célszerű választani. A fogszakorvos meggyőződése – ugyancsak a több ezer implantátum behelyezése alapján -, hogy az implantátumok közötti választás egyáltalán nem az árak függvénye. Példának az autók típusait tekinthetjük, miszerint azt, hogy milyen autót választunk magunknak, egy bizonyos ár felett már emocionális és megszokási rutinból eredő döntés határozza meg. Ha egy orvos hosszú ideje alkalmaz implantátumokat, akkor a tapasztalata szerinti véleménye mindenképpen elfogadható. Balsai doktor úr álláspontja szerint a jó minőségű implantátumok felülete szinte egyforma, csontosodási képességük megegyező. Az implantátum típusának megválasztásában két szempontot tart fontosnak: az egyik, hogy legyen egyszerű e kezelhetősége a felépítményekben. A másik az implantátum formája, melyek közül az „aktív” típusú implantátummal szeret dolgozni.

fog implantátum

A másik fontos kérdés, hogy meddig marad bent egy implantátum. Egy implantátum akár életünk végéig bent maradhat a csontban. Természetesen ennek az esélyét nagyon sok tényező befolyásolja, a beteg alap egészségi állapotától kezdve – ami erőteljesen hat a csont állagára -, az esetleges orvosi hibán keresztül, egészen az anatómiai képletekig. Nincs két egyforma száj, nincs egyforma csont, egyszerűen nincsenek egyforma anatómiai képletek. Ugyanúgy eltérő az is, kinek milyen a szájhigiéniája. Az implantáló orvos tudása és tapasztalata, a páciens együttműködése – akár táplálkozásról, akár tisztításról beszélünk – mind döntő tényező ahhoz, hogy az implantátum tényleg életünk végéig bent maradhasson.

A Perfect Smile Klinikán minden feltétel adott ahhoz – CT, mikroszkóp, altatás stb. -, hogy eleget tudjunk tenni azon feltételeknek, melyeket az implantálás megkövetel az orvostól. A páciensek pedig megkapnak a beültetés után minden kellő információt ahhoz, hogy maximálisan segíteni tudják az implantátum hosszú életét.

Következő cikkünkben megismerhetik az implantátumok fejlődését, addig is keressék fel Klinikánkat bizalommal!