Fogászati implantálás – mennyi fájdalommal jár?

A fogászati implantátum nem csak tartós, hanem esztétikus megoldást kínál olyan esetekben is, amikor más fogpótlási lehetőségek csak az ép fogak „feláldozásával” jöhetnének szóba. Hiszen ennél az eljárásnál nincs szükség tartó fogra, nem kell így azt csiszolni stb. Ennek ellenére azonban mindenki számára bonyolultabb beavatkozásnak tűnhet, ami egyértelműen félelmeket von maga után.

A leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mennyi fájdalommal jár a fogászati implantálás, és az azt követő, gyógyulási időszak. Ez természetes, hiszen laikusként csak azt látjuk, itt bizony fúrni fognak, meg aztán a végén varrni, tehát egyértelmű, hogy tartunk egy kissé – vagy inkább nagyon – a ránk váró procedúrától. De nézzük is meg akkor a választ gyorsan!

A fogászati implantálás nem jár több fájdalommal, mint egy fogtömés.

Itt is csupán az érzéstelenítő injekció beadását érezzük – sőt, ma már arra is van megoldás, hogy ez se jelentsen gondot, de ezt egy előző cikkben már ecseteltük. A többi mozzanatot már egyáltalán nem fogjuk érezni, így a fájdalom is messziről elkerül majd minket. Ráadásul azzal sem árt tisztában lennünk, hogy a csontnak nincs saját érző idege, ebben az esetben pedig a csontot fúrják meg. Így végképp kizárt, hogy nagy fájdalmaknak legyünk kitéve.

fogászati implantálás

Ezen felül kérhetjük, illetve bonyolultabb, például egyszerre több implantátum behelyezését igénylő eljárás során tanácsolhatják is nekünk, hogy az implantálás altatásban történjen. Ebben az esetben nem is kell tovább taglalni, hogy mennyire nem kell tartanunk a fájdalom, vagy bármilyen más kellemetlenség átélésétől.

Az implantátum behelyezését követően természetesen számolnunk kell azzal, hogy a gyógyuláshoz – egyénenként változóan – idő kell. Ez nem jelenti azt azonban, hogy egy nagyon fájdalmas időszakra kell készülnünk. Előfordul, hogy az arc kissé feldagad, erre alkalmazhatunk jegelést és borogatást. A gyógyulást pedig felgyorsíthatjuk, amennyiben olyan vitaminok szedését iktatjuk be mindennapjainkba, melyek kifejezetten jótékonyan hatnak a csontot érintő regenerálódásra.

A Perfect Smile Fogászati Klinikáról minden páciens olyan javaslatokkal távozhat, melyek betartásával igen hamar elfelejthetjük, hogy milyen beavatkozáson mentünk át nemrég. Ahogy arról is szinte teljesen meg tudunk majd feledkezni a végleges pótlás felhelyezésekor, hogy nem az eredeti fogainkat használjuk. Hiszen az implantátum egyik ismérve, hogy a természetes fogak és az implantátum között szinte semmilyen különbséget nem érez senki. És, ahogy a fenti cikkből tehát kiderül, különösebb fájdalmat sem.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271