Biztos, hogy a legdrágább fog implantátum a legjobb?

Dr. med. dent. Dirk U. Duddeck vezetésével és Prof. Dr. Dr. Joachim E. Zöller szakmai felügyeletével született meg az a legutóbbi tanulmány, mely több, mint 80 cég, összesen 120 db steril csomagolású implantátum vizsgálatán alapult. Ezek között az SGS Dental implantátumait is analizálták.

Amikor fogászati implantátumokról beszélünk, nagyon sokakban felmerül a kérdés: mi a különbség az egyes implantátumok között, melyik a jobb? Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy milyen anyag kerül a páciensek szájába, és ezért mennyi pénzt fizetnek ki. Éppen ezért fontos az effajta tanulmányok megszületése, melyekből mi is többet megtudhatunk.

sgs implantátum

A fogorvosi implantátumok a kortárs fogászat szerves részét képezik. A fogpótlást biztosító megoldások egyik legjobb alternatívájaként, illetve kiváló sikertörténetük révén már globális kezelési opcióvá váltak. A választás azonban, hogy a lehető legjobb implantátum felhasználásával dolgozhasson, természetesen a fogorvost terheli. De miben is kell jónak lennie egy implantátumnak, mi különböztetheti meg a többitől?

A felmérést minőség-ellenőrzés céljából néhány évente újra és újra elvégzik.  Mert például annak ellenére, hogy a 2008-as analízis óta több gyártó is jelentős javulást ért el, a 2011-12-es vizsgálat során is elkülönítésre kerültek olyan implantátumok, melyeken szelektív szerves szennyeződéseket találtak. Éppen ezért fontos, hogy ezek a feltérképezések rendszeresek legyenek, hiszen a magas minőség mindenki számára elengedhetetlen.

elektronmikroszkóp

A legutóbbi vizsgálat folyamán az implantátumok felületét és tisztaságát elemezték, egy pásztázó, elektronmikroszkópos vizsgálat segítségével. Az analízis során kiterjedt anyagkontraszt képeket kaptak, valamint kvalitatív és kvantitatív elemanalíziseket végeztek a vizsgált implantátumok mindegyikén, ugyanazzal a protokollal. Az elemzés alatt alkalmazott eszközök olyan kompozíciós, topográfiai képalkotási módokat, árnyékolási technikákat és 3 dimenziós képek alkotását teszik lehetővé, melyek segítenek a minta jellemzőinek értelmezésében. Nem csak a felületet, az érdességet, hanem a felület kémiai tulajdonságait és a különböző szennyeződések eloszlását is tökéletesen látni lehet. Természetesen a tanulmány ennél sokkal összetettebb, de tulajdonképpen számunkra a végeredmény a leglényegesebb.

A Kölni Egyetem Arc- állcsont- szájsebészeti és fogászati poliklinikájának és implantológiai centrumának legfrissebb, 2014-15-ös minőségi és mennyiségi elem-analízise során az SGS Dental kiérdemelte a kiváló felületkezelésű, minőségi implantátum címet. Ennek alapjául az implantátum olyan tulajdonságai szolgáltak, mint a precíz gyártás, az organikus-, szerves maradványoktól való mentesség, illetve az a tény, hogy a termék a gyártási folyamat következtében nem rendelkezik jelentős maradékokkal.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán is alkalmazott implantátum tehát mindenképpen megbízható, kitűnő minőséget képviselő termék. Annak ellenére, hogy sokan a megfizethetőbb árkategória miatt kételkednek benne, egyáltalán nem képvisel rosszabb minőséget, mint a nagyobb marketinges háttérrel rendelkező, drágább implantátumok. Így nyugodt szívvel ajánlható mindenki számára, aki a fogászati gondjait az implantálás segítségével szeretné megszüntetni.

További információk és időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271