5 ok, amiért érdemes az implantátum mellett dönteni

A fogászati implantátum rengeteg előnnyel jár, ezért nem is kérdéses, hogy a legjobb és legajánlottabb eljárások sorába tartozik. Sőt, inkább azt is mondhatjuk, hogy ezek között az élen jár. Mégis, még mindig sokan ódzkodnak tőle. A miértekre következő cikkünkben keressük a választ, most viszont pontokba szedtük, hogy milyen okok és érvek állnak az implantátum választása mellett.

1. Az implantátum tartós eredményt ad

Míg sok, egyszerűbbnek tűnő megoldás csak évekre oldja meg a foghiány problémáját, addig az implantátum sokkal tartósabb és masszívabb alapot ad a különböző pótlásoknak. Ráadásul nem kell számolnunk olyan kellemetlen szituációkkal sem, hogy kiesik a pótlás vagy félrecsúszik – azt pedig mondanunk sem kell, hogy ez persze általában a lehető legkínosabb helyzetekben történne.

2. Nem allergizál

A fogászati implantátum anyaga a titán. Ennek a nagy tisztaságú, leginkább szövetbarát fémnek köszönhetően nem kell tartanunk allergiás reakciótól. Mivel ez az anyag annyira stabil és állandó, a szájban található savak nem tudják megbontani, így nem is léphet kölcsönhatásba szervezetünkkel.

fog implantátum

3. Sok esetben jöhet szóba

Az implantálás olyan esetekben is segítségünkre lehet, amikor más egyáltalán nem jöhetne szóba. Ilyen például, ha csak egy fogunk hiányzik, és nem szeretnénk a hiány mellett található, egészséges fogakat zargatni a pótlások megtartásával. Ugyancsak tökéletes megoldást jelent ellenkező esetben is, amikor az egész fogsor pótlását kell felépíteni. És nyilván a kettő között is segítséget nyújt, tehát egyszóval szinte mindig alkalmazható.

4. Bármilyen pótlást lehet tervezni rá

A stabilitásának köszönhetően bármilyen fogpótlást megálmodhatunk az implantátumra. Ezt természetesen fogorvosunk segítségével tehetjük meg, aki tájékoztat minket a lehetőségekről. A kivitelezés mindenképp esztétikus, szép és ahogy az első pontban is említettük, tartós lesz.

5. Az implantátum ára megtérül

Ugyan sokan túlságosan drágának találják az eljárást, le kell szögezni, hogy idővel bizony sokkal jobban megéri. Hiszen nem kell évente költeni rá, nem kell újra csináltatni pár éven belül és nem szorul folyamatos korrigálásra sem.  Ráadásul a folyamatos fejlesztéseknek hála egyre kevesebb fog implantátum elegendő akár egy teljesen fogatlan állcsont rehabilitációjához. Így persze az ára is sokkal kedvezőbb. A fog implantátum tehát egy tökéletes befektetés, melynek hozama a kényelem, az időtállóság és persze a gyönyörű fogsor.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271