Valószínűleg ez sokaknak tűnhet túlzásnak így elsőre. Azonban, nem is gondolnánk, mennyi embernek lehet segítségére a lehetőség, melyet az altatásos fogászat nyújt. Bizony, akár még abban az esetben is, ha szimplán egy fogtömésről van szó. Hogy is lehetséges ez?

A válsz nagyon egyszerű. Az szinte mindenkinek természetes, hogy a fogorvos felkeresése nem éppen a legjobb időtöltések közé sorolható. Még akkor sem, ha teljes mértékben odafigyelnek a páciensek kényelmére. És abban az esetben sem, amikor pontosan tudjuk, hogy a legnagyobb és legfájdalmasabb csapás, ami ránk vár, az az első érzéstelenítő injekció. Hiszen utána tulajdonképpen nem is érzünk majd semmit. Persze, kellemetlen, hiszen idegen kezek matatnak a szánkban, amit teljesen természetellenes pozícióban tartunk nyitva végig.

Számos páciens létezik azonban, akiknél egyáltalán nem áll meg ennyiben a fogorvos, illetve a fogászati kezelésekkel szemben felállított ellenérzés. A leggyakrabban már gyermekkorban kezdődő félelmeink egészen elképesztő mértékeket tudnak ölteni, és sokan bizony könnyen el is jutnak a teljes szorongásig. Ez még fokozható olyan ínyencségekkel is, mint például a szájzár kialakulása egyes esetekben, vagy az öklendezés attól, hogy valaki a szánkba nyúl.

fogtömés

És sajnos meg kell említeni azokat az eseteket is, amikor olyan páciens kerül a fogorvosi székbe, aki mentális zavarokkal küzd. Alapjában véve pontosan az ő érdekükben alakult ki és indult útjára az altatásos fogászat lehetősége. Hiszen ilyen helyzetekben egyáltalán nem elvárható, hogy a beteg együtt tudjon működni a fogorvossal. Ez nem csupán kellemetlenségeket szülhet, hanem egyúttal veszélyes is. Ugyanez elmondható a magasfokú, szorongó félelemmel érkezők szempontjából is. Így bizony könnyen elképzelhető, hogy akár egy fogtömés esetén is ezt a megoldást kell alkalmazni.

Természetesen alapvetően az altatást inkább nagyobb volumenű, bonyolultabb fogászati eljárásokkor szokás igénybe venni. Ilyen lehet például az implantálás, vagy akár egy bölcsességfog húzása. Azonban, ha a fent felsorolt okok bármelyike indokolttá teszi, teljes mértékben elfogadható, hogy a fog betömésére is altatásban kerüljön sor. A Perfect Smile Fogászati Klinikán lehetőségünk van arra, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vehessük, természetesen egy mindenre kiterjedő konzultációt követően.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271