Biztos sokan mondtuk már ki azt a mondatot, hogy “bárcsak átaludhatnám az egészet!” Ez előfordulhat vizsgák, kellemetlen találkozók, és természetesen orvosi vizsgálatok vagy eljárások előtt is. A fogorvos felkeresése legtöbbünk esetében kiválthatja ezt a vágyat, hiszen oly kevesen szeretnek helyet foglalni abban a bizonyos székben.

Annak ellenére, hogy a fogászati kezelések az érzéstelenítő injekcióknak köszönhetően egyáltalán nem kecsegtetnek hatalmas és kibírhatatlan fájdalmakkal, mégis kellemetlen átesni rajtuk. Ha pedig valamikor régen, akár még a gyermekkorunkban rögzült egy rossz élmény, amit a fogorvos fogalmához társítunk, akkor biztos, hogy még nagyobb szorongással indulunk neki bármilyen fogászati kezelésnek. Ha egyáltalán nekiindulunk.

Ugyanis sokan sajnos ezt a rossz utat választják, és inkább nem mennek el, halogatják a dolgot, amíg csak lehet. Viszont sok esetben ilyenkor már késő, és nem is tudják megmenteni például a szóban forgó, problémás fogunkat. Holott lehet, hogy csak egy egyszerű tömés megoldotta volna gondunkat, ha mindjárt a panaszok megjelenésekor léptünk volna.

fogászat altatásban

De itt a kulcsszó, vagyis az „egyszerű”. Mert ez sajnos egyeseknek minden, csak nem egyszerű. Ha rettegünk még a fogtömés lehetőségétől is, akkor az altatásos fogászatot nekünk találták ki! Lehetséges, hogy sokak számára kissé banálisnak tűnhet egy fogtömés elvégzése altatásban. Súlyos szorongás, illetve egyéb indokolt esetben – ami lehet fizikai vagy éppen mentális probléma is – inkább ajánlott még a kisebb kaliberű kezeléseket is altatásban végezni.

A Perfect Smile Fogászati Klinika pontosan azért vette bele ezt az opciót is a széleskörű szolgáltatási lehetőségek közé, mert mindenki számára a lehető legjobb eredményt szeretné biztosítani a lehető legkisebb kellemetlenséggel, vagy éppen kockázattal. Alapjában véve főként bonyolultabb eljárások tekintetében ajánlatos az altatás alkalmazása. De, ahogy fent is említettük, egy közös mérlegelés után, más esetekben is érdemes lehet emellett dönteni.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271