Az altatás a fogászatban ma már nem luxus

Akár azért, mert ezt a verziót ajánlja a fogorvosunk, akár azért, mert végtelen szorongással küzdünk, akár csak kényelmi szempontokat figyelembe véve, az altatásos fogászat rendkívül nagy segítséget jelenthet. Éppen ezért nem is lehet luxus szolgáltatásként tekinteni rá, hiszen sokszor ez a legjobb megoldás.

Arról már gyakran esett szó, hogy vannak olyan bonyolultabb fogászati, illetve szájsebészeti kezelések és eljárások, melyek tekintetében mindenképpen érdemes az altatás nyújtotta lehetőség után nyúlni. Ezt legfőképpen a fogorvos látja át, és amennyiben indokoltnak véli, akkor mindenképpen ebbe az irányba tereli majd a páciensét.

Ezen kívül azonban mi is kérhetjük, hogy altatásban végezzenek el rajtunk egyes – vagy akár minden – fogászati beavatkozást. Alapból természetes, hogy mindenki gyomra kisebbre szűkül, amikor fel kell látogatnunk a fogorvost valamilyen fennálló probléma miatt. Azonban léteznek olyan betegek is, akik inkább nem is mennek el, és szenvednek, minthogy beleüljenek a fogorvosi székbe. A hatalmas mértékeket öltő félelem és szorongás kizárása sokszor csak az altatás lehetőségével kerülhető ki.

Többször említettük már azt is, hogy egyes mentális betegégben szenvedők számára is ez lehet az egyetlen megoldás. Hiszen az ő esetükben a fogorvossal való együttműködés is kérdéses, így mindenki érdeke az, hogy a kezelés zavartalanul, altatásban történjen. Ez ugyanis kizárja, hogy bármilyen probléma lépjen fel a beavatkozás során, a fogorvos pedig nyugodtan és precízen tudja végezni munkáját.

altatás

Az altatás során akár több kezelés is elvégezhető

Van még egy tényező, amiről nem szabad megfeledkeznünk. Az altatásos fogászat bizony kényelemmel is szolgál, emellett akár még az is mozgathat minket, hogy gyorsan le szeretnénk tudni a problémákat. Természetesen azt, hogy milyen típusú kezelések végezhetők el egyszerre, minden esetben a fogorvos mérlegeli, de legtöbbször rajtunk is múlik, mennyi időt tudunk eltölteni a fogorvosnál, és persze mennyi időn keresztül vagyunk képesek nyitott szájjal egyhelyben ülni. Amennyiben orvosilag és a gyógyulás szempontjából nem indokolt, hogy több kezelést külön időpontban végezzenek el, akkor akár letudhatunk mindent egyszerre kényelmesen, miközben alszunk egy jót. Mindez természetesen megállapodás és megbeszélés kérdése, mely a konzultáció folyamán dől el előzetesen.

Bár az utolsó példa lehetséges, hogy sokaknak úgy tűnhet, de még ebben az esetben sem lehet azt mondani a fentieket összegezve, hogy az altatás luxus lenne a fogászatban. Hiszen rengeteg időt, energiát és persze kellemetlenséget spórolhatunk vele – gondoljunk csak például egy külföldön élőre, aki nem is tudna hetekig járni a fogorvoshoz itthon. És, ahogy olvashattuk, bizony több esetben is nélkülözhetetlen, és ezzel együtt egyetlen megoldást jelenthet ez a szolgáltatás.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271