Káros szenvedélyek a háttérben

By 2017-10-04Hírek

A dohányzás és az alkoholfogyasztás gyakran okoz olyan egészségügyi problémákat, melyekre legtöbb esetben nem is számítanak a káros szenvedélyekkel élők. Persze mindenki tudja, hogy ezek bizony többféle gondot is eredményezhetnek, de sokan nem gondolnak bele, hogy a fogak egészségén is nyomot tudnak hagyni.

Pedig a dohányzás például nem csak a fogakra, hanem az egész szájüregre káros hatással van, mivel a dohányfüst rengeteg mérgező vegyületet tartalmaz. Cigarettázás során ezek nagy része felszívódik a száj nyálkahártyáján keresztül, mely csökkenti a védekező rendszer hatékonyságát. Így nem csak fogunkra, hanem ínyünkre és szájüregünkre is jóval nagyobb fenyegetettség vár.

A leginkább szembetűnő változást azonban a fogak felszínén jelentkező elszíneződés mutatja, ami akár még a fekete színig is eljuthat. Ez nem csak esztétikailag jelent problémát, hanem komoly önbizalomhiányt is okozhat a dohányosnak, hiszen ez egy azonnal észrevehető, rossz látvány.

fogproblémák dohányzás miatt

Az alkohol szintén okozhat elszíneződést, és rendszeres, főként túlzásba vitt fogyasztása bizony fogínybetegségeket is eredményezhet. Nagyon sok esetben nem is tudjuk, hogy mitől roncsolódott fogazatunk állapota, hiszen tévhitek szerint a vörösbor például még védi is a fogakat, vagy a tömény alkohol fertőtlenít.

Az elszíneződött fogak mindig ahhoz vezetnek, hogy már nem szívesen húzzuk szélesebb mosolyra a szánkat, mert félünk, nehogy valaki észrevegye a csúf elváltozásokat. Emellett pedig sajnos sok esetben a fogak vesztése is együtt jár az egészségtelen szájüregi állapotokkal, amennyiben nem kezelik időben a problémát.

Az esztétikai fogászat lehetőségeinek köszönhetően a fent olvasott problémákra is segítséget kaphatunk. Legyen szó elszíneződésről, lepattant, letört vagy hiányos fogazatról, mindennemű gondunkra megoldásban részesülhetünk, személyre szabva.

Mindez köszönhető a tartós és persze gyönyörű eredményt biztosító porcelán héjnak, valamint az alapos munkának – mind a fogorvos, mind a fogtechnikus oldaláról -, mely az esztétikai fogpótlás mögött áll. De természetesen akkor tesszük a lehető legjobbat, ha új, ragyogó fogsorunkat védve hátra hagyjuk, vagy legalábbis amennyire lehet, lecsökkentjük káros szenvedélyünket.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271