FOGSZABÁLYZÁS

A tökéletes mosoly titka

fogszabályozásA szabályos fogazat önbizalmat ad és egészséget tükröz. A fogszabályozás során célunk, hogy egyenletesebb, rendezettebb fogíveket, fogív illeszkedést (harapást) érjünk el, az egyéni adottságok figyelembe vétele mellett. Rendelőnkben gyermekkori és felnőttkori fogszabályozás is lehetséges. Az esztétikai mellett, a szabályosan álló és illeszkedő fogak a rágáskor is egyenletes terhelést biztosítanak. A fogak könnyű hozzáférhetősége, tisztíthatósága óv a szuvasodástól, a fokozott lepedékképződéstől Ismert tény, hogy a szabálytalan, előreálló fogakat gyakrabban éri traumás sérülés, ennek elkerülése sem lehet utolsó szempont Összességében elmondható, hogy a szabályos fogazatú ember sokkal tovább fog a saját fogaival rágni!

 

Fogszabályozás gyermekkorban

Gyermekek fogszabályzását érdemes 6-7 éves korban fogszabályozó szakorvossal ellenőriztetni, mert a maradandó fogak megjelenésénél a korán elkezdett kezelések hatására könnyebben befolyásolható a csontok és fogak fejlődésének helyes iránya. A fiatal korban végzett fogszabályzás segít gyermekünknek, hogy egészséges fogazatú felnőtt váljék belőle. A vegyesfogazati időszakban olyan komoly orthopediai (állcsonti) rendellenességet is sikeresen tudunk megoldani, amely kezeletlenül felnőtt korban csak állcsont műtéttel oldható meg. A rossz szokásokról (ujjszopás, cumizás) való leszoktatást akár 4-5 éves korban is elkezdhetjük, nagyon jó eredményeink vannak ún. trénerek alkalmazásával.

Fogszabályozás felnőttkorban

A fogszabályozás megkezdésében nincs felső korhatár, érdemes a több éves, évtizedes szabálytalonságot helyrehozni, így helyreáll az optimális rend, fogaink jobban bírják az igénybevételt, nem utolsó sorban visszakapjuk a gyönyörű mosolyunkat.

MYCLEARBRACE FOGSZABÁLYOZÁS.

Pár szempont, mely praktikussá és megtérülő választássá teszi a „láthatatlan” fogszabályozást:

  • a fogszabályozó rendszer nem ragasztással rögzül a fogakra
  • nincsenek fém elemei, ezért nem irritálja az erre érzékenyek bőrét, száját
  • 3D-s modellezéssel előre látható eredményt lehet kapni, így pontosan tervezhető a beavatkozás
  • komfortos, viselésekor nem feltűnő
  • étkezés és fogmosás alkalmával kivehető, így jobban lehet tisztítani a fogazatot, elkerülhető a kellemetlen szájíz
  • folyamatosan módosulnak a sínek és kupakok így csak enyhe fájdalom jelenik meg működés közben
  • napi 20-22 óra viselést igényel, általában 3-9 hónapon át
  • felnőtteknek is ajánlható, gyerekeknél csak bizonyos esetekben alkalmazható

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271