A fogkő eltávolítás pozitívumai

By 2020-05-28Hírek

Sokan azt gondolják, hogy a fogkő eltávolítás csupán esztétikai okokból történik. Természetesen mindenki vágyik gyönyörű, csillogó fogakra, azonban nem mindenki érzi ezt a lépést mégsem annyira fontosnak, mint amilyen valójában. Pedig a fogkő leszedésével számos előny jár, nem csupán a szép fogsor. Vegyük sorra, milyen pozitív velejárói vannak a kezelésnek.

1. Megelőzés, a fogak egészségének megőrzése:

Bizony a fogkő hatalmas lavinákat tud megindítani, ha a szájban előforduló problémákra gondolunk. A lerakódott lepedék ugyanis egyre növekvő baktériumtelepnek ad otthont, mely gyulladásokat eredményez mind a fogíny, mind a fogágy mentén. Később akár csontvesztés is fennállhat, amennyiben a gyulladás a csontot is károsítja, ami a fog elvesztéséhez is vezethet. Nem egyszerűbb megoldás a rendszeres fogkő eltávolítás? Így megelőzhetjük a nagyobb bajokat.

2. A fogkő eltávolítás után a kellemetlen lehelet megszűnik:

Ahogy azt az előbb is említettük, a fogkő képződése újabb és újabb lerakódásokat vonz magához. Sajnos az így fogunkon ragadó ételmaradékok hamar eredményeznek rossz szájszagot, ami számunkra, és persze a környezetünk számára is rendkívül kellemetlen. A fogkő eltávolításával bizony ennek a jelenségnek is búcsút mondhatunk!

fogkő eltávolítás

3. Könnyebb tisztítás:

A fogkő eleve olyan helyeken keletkezik, ahol nehezebben férünk hozzá fogainkhoz. Ahol a tisztítás akadályozott, ott a szájüreg természetes tisztító mechanizmusai érvényesülnek. Mindaddig, amíg nem üti fel a fejét a fogkő, ugyanis ennek növekedése ezt teljesen kizárja. Emellett persze máshol is egyre inkább megjelenik, és a lerakódott, egyenetlen réteg már megakadályozza, hogy fogkefével vagy egyéb fogtisztító eszközzel eltávolítsuk. Amikor megszabadulunk a fogkőtől, akkor ez is megváltozik, hiszen mind az említett természetes mechanizmusok, mind a fogmosás és egyéb fogtiszítási módszerek jobban fognak érvényesülni.

4. Gyönyörű mosoly:

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nem lehet megfeledkezni arról sem, hogy a fogkő eltávolítása után csillogó és sima felületű fogsort nyerünk. Ez egyenes út a gyönyörű mosolyhoz, amiről mindenki álmodik.

Ahhoz, hogy ezt az egészséges és esztétikus állapotot fenntartsuk, megfelelő időközönként szükséges az eljárás megismétlése. Az egyéni adottságoknak megfelelően ez gyakoribb is lehet, de általában évente ajánlott a fogkő eltávolítását kérni.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271