altatás
Altatásos fogászat
2020-02-12

Az altatás a fogászatban ma már nem luxus

Akár azért, mert ezt a verziót ajánlja a fogorvosunk, akár azért, mert végtelen szorongással küzdünk, akár csak kényelmi szempontokat figyelembe véve, az altatásos fogászat rendkívül nagy segítséget jelenthet. Éppen ezért nem is lehet luxus szolgáltatásként tekinteni rá, hiszen sokszor ez a legjobb megoldás.
Tovább
jó fogorvos támogatás
Hírek
2019-12-09

Megértés és támogatás – Milyen egy jó fogorvos?

Egy fogászati beavatkozásnál soha nem mindegy, hogy milyen fogászatot választunk az elvégzéséhez. Nem csupán az orvos kell, hogy elnyerje szimpátiánkat és bizalmunkat. Ugyanolyan fontos a környezet, a felszerelés és főként az, hogyan állnak hozzánk, milyen a kommunikáció és milyen lehetőségeket ajánlanak nekünk.
Tovább
fogpótlás
Fog implantátumHírek
2019-12-02

Mitől eshet ki a fogpótlás?

Nemrég megismerkedhettünk a fogpótlások nyújtotta lehetőségekkel, melyek kihúzott fogak esetén szoba jöhetnek. Meg kell említeni azt is, hogy nem csupán elvesztett fogak esetében lehet szükségünk fogpótlásra. Ugyanis akad olyan helyzet is, amikor takarás miatt alkalmazzuk azokat. Bármilyen oknál kifolyólag kerül fel pótlás fogainkra vagy fogaink helyett, iszonyú kellemetlen, ha ezek váratlanul kiesnek.
Tovább
fogpótlás foghúzás implantátum
Fog implantátumHírek
2019-11-25

Fogpótlás foghúzás után

Előző cikkünkben a foghúzás témáját jártuk kicsit körbe, most azt fogjuk boncolgatni, hogy milyen lehetőségeink vannak utána, már ami a pótlásokat illeti. A koronák és hidak fogalmat talán mindenki jól ismeri, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezek milyen eljárással kerülnek fel.
Tovább
foghúzás
Hírek
2019-11-14

Foghúzás, és ami mögötte van

Míg régebben általános megoldásnak számított a foghúzás bármilyen fogat érintő problémára vagy fájdalomra, ma már csak abban az esetben dönt a fogorvos emellett, ha nincs más megoldás. Tehát első körben mindig a fog megmentése a cél. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor viszont a további komplikációk, kellemetlenségek elkerülése, valamint a többi fog védelme érdekében a foghúzás lesz a jó megoldás.
Tovább
bölcsességfog eltávolítás
Hírek
2019-01-29

Mi a legbölcsebb döntés?

Amikor a bölcsességfogak útjukra indulnak, az sajnos a legtöbbünknél sok fájdalommal és kellemetlenséggel jár. Többféle verzió lehet arra, milyen és mekkora galibát képesek okozni a többi fogat illetően. Milyen – sajnos kicsit sem extrémnek mondható – gondokkal találkozhatunk ilyenkor, és mi a legjobb megoldás?
Tovább