foghúzás otthon
Hírek
2020-06-29

Foghúzás otthon? Inkább ne!

Előző cikkünkben azokat a helyzeteket ecseteltük, amikor nincs más lehetőség a fájdalom és az egyéb bonyodalmak megszüntetésére, mint a foghúzás. Azt is kifejtettük, hogy ezt a döntést mindig alapos vizsgálat és mérlegelés előzi meg, mégis mindig akadnak néhányan, akik úgy gondolják, inkább otthon oldják meg ezt a feladatot.
Tovább
foghúzás
Hírek
2020-06-22

Mikor elkerülhetetlen a foghúzás?

Bár elsősorban a legproblémásabb fogak esetében is a megmentés a cél, természetesen akadnak olyan szituációk, amikor mindenképpen a foghúzás melletti döntés a helyes. Ezt mindig a fogorvos látja tisztán – hosszas és mindent átfogó mérlegelés után -, de persze mi is jelezhetjük, hogy inkább ezt a megoldást szeretnénk választani. Nézzük, milyen esetekben adhat a foghúzás segítséget
Tovább
mikroszkópos gyökérkezelés
Hírek
2019-10-28

Mikroszkópos gyökérkezelés

Nyugodtan kijelenthető, hogy még mindig rettegett eljárásnak számít a páciensek körében a gyökérkezelés. Erre ugyanis akkor van szükség, ha a sima fogtömés már nem elegendő a fog megmentésére, illetve a fájdalmak megszüntetésére. Gyökérkezelés alkalmával a fog gyökerében végeznek munkálatokat: fertőtlenítik és kezelik a fog gyökerében található idegeket.
Tovább
Amalgám tömések
Hírek
2019-08-21

Amalgám tömések cseréje

Abban biztosan mindenki egyetért, hogy a mai fogtömések már mérföldekkel előrébb járnak, mint elődjeik. Nem csupán az esztétikum, hanem például az anyaguk szempontjából is. De mi lesz a régebbi amalgám tömések sorsa? Miért érdemes ezeket újabbakra cserélni?
Tovább
mikroszkópos gyökértömés
Hírek
2019-01-14

Mikroszkópos gyökértömés

A rágófogak gyökércsatornáit 95%-ban mikroszkóppal lehet megtalálni. Ez már számtalanszor bebizonyosodott, így nyugodtan kijelenthető. Ennek ellenére azonban még mindig felmerül az a kérdés, hogy szükséges-e a mikroszkópos gyökértömés. De vajon miért?
Tovább
karácsonyi asztal édességek
Hírek
2017-12-26

Óvatosan az édességekkel!

A karácsonyi időszak egyik főszereplője a roskadásig telt, finomságoktól hemzsegő ünnepi asztal. Bizony sokan dobják ilyenkor félre az eddigi diétájukat, vagy csak egyszerűen egyáltalán nem figyelnek oda, miből mennyit fogyasztanak. Nincs is ezzel baj, hiszen az év legszebb napjaiban, mikor összegyűlnek az emberek, az öröm egyik fontos része, hogy ínycsiklandó nyalánkságokkal készüljünk. És azokat mind el is pusztítsuk együtt. Azt…
Tovább