fogászat altatásban
Altatásos fogászat
2019-06-27

Altatásban szeretné?

Biztos sokan mondtuk már ki azt a mondatot, hogy “bárcsak átaludhatnám az egészet!” Ez előfordulhat vizsgák, kellemetlen találkozók, és természetesen orvosi vizsgálatok vagy eljárások előtt is. A fogorvos felkeresése legtöbbünk esetében kiválthatja ezt a vágyat, hiszen oly kevesen szeretnek helyet foglalni abban a bizonyos székben.
Tovább
félelem a fogorvostól
Altatásos fogászat
2019-04-29

Mondjunk búcsút félelmeinknek!

Ha bármilyen probléma jelentkezik fogainkkal kapcsolatban, akkor előbb-utóbb be kell adnunk a derekunkat, és időpontot kell foglalnunk fogorvosunkhoz. Ilyenkor jönnek az olyan kifogások, melyek mindig csak messzebb tologatják ezt a bizonyos időpontot. Pedig jobban tennénk, ha minél előbb erőt vennénk magunkon, hiszen a halogatással csak még nagyobb gondokat okozhatunk. De miért is ez a gyötrő félelem?
Tovább
fogászati rendelő
Hírek
2019-04-24

Hogyan válasszunk fogászatot?

Amennyiben nincs bejáratott fogorvosunk, vagy éppen váltás előtt állunk, esetleg a fogászati rendelőben, ahova eddig jártunk, nem tudnak számunkra megfelelő ellátást biztosítani, akkor nagy döntés előtt állunk. Fogászatot, illetve új fogorvost választani nem is olyan egyszerű. Hiszen mindenki azt szeretné, ha a végeredmény tartós, esztétikus és persze értekarányos lenne.
Tovább
Holisztika a fogászatban
Hírek
2018-10-10

Gondolkozzunk másképp a száj állapotáról

Cikksorozatunk előző két részében arról olvashattak bővebben, mit is jelent pontosan a holisztikus szemlélet, és hogyan van, illetve nincs jelen ez az orvoslásban. Többek között megismerhettük dr. Balsai Tamás véleményét is, aki szerint jobban tennénk, ha mindig az egészet néznénk. A fogászatban sem tenné ezt másképp.
Tovább
fogínyvérzés
Hírek
2018-05-29

Mi okozhat fogínyvérzést?

A vérző fogíny mindig jelzi, hogy valami nincs rendben. Akár a szervezetünkben uralkodó problémákra is utalhat, és sajnos a rossz szájhigiénia is okozhatja. Nagyon fontos azonban, hogy tisztában legyünk vele, mi állhat a hátterében, hiszen a kezelése csak így lesz sikeres. Az egészséges fogíny sosem vérzik. Vannak azonban olyan esetek, amikor előfordul, hogy számolnunk kell ezzel a jelenséggel. Ilyen például…
Tovább