fogászati kezelések
Hírek
2019-11-11

Fogászati kezelések – Ne féljünk kérdezni!

Nagyon sok olyan szituáció van az életünkben, amikor egyszerűen át kell engednünk az irányítást, és meg kell bíznunk a másik félben. Ilyen akkor fordul elő, ha valamihez mi nem értünk, mégis minket érint és meg kell oldani. Így van ez az egészségügyi beavatkozások tekintetében is például, amikor saját bőrünket visszük a vásárra, és bizony hinnünk kell az orvosunkban. Ez azonban…
Tovább
fogorvos altatás
Altatásos fogászat
2019-07-18

Altatás az orvos szemszögéből

Nagyon sokszor beszéltünk már arról, hogy a félelem milyen nagy mértékeket képes ölteni bennünk, ha arra kerül sor, hogy fel kell keresnünk a fogorvosunkat. Bizony akármennyire is fájdalommentesek ma már a kezelések, kellemetlenségeket élünk át mégis közben. De abba nagyon kevesen gondolnak bele, milyen lehet mindez a fogorvosunk szemszögéből?
Tovább
félelem a fogorvostól
Altatásos fogászat
2019-04-29

Mondjunk búcsút félelmeinknek!

Ha bármilyen probléma jelentkezik fogainkkal kapcsolatban, akkor előbb-utóbb be kell adnunk a derekunkat, és időpontot kell foglalnunk fogorvosunkhoz. Ilyenkor jönnek az olyan kifogások, melyek mindig csak messzebb tologatják ezt a bizonyos időpontot. Pedig jobban tennénk, ha minél előbb erőt vennénk magunkon, hiszen a halogatással csak még nagyobb gondokat okozhatunk. De miért is ez a gyötrő félelem?
Tovább
fogtömés
Altatásos fogászat
2019-03-27

Fogtömés altatásban?

Valószínűleg ez sokaknak tűnhet túlzásnak így elsőre. Azonban, nem is gondolnánk, mennyi embernek lehet segítségére a lehetőség, melyet az altatásos fogászat nyújt. Bizony, akár még abban az esetben is, ha szimplán egy fogtömésről van szó. Hogy is lehetséges ez?
Tovább
félelem a fogorvostól
Altatásos fogászat
2019-03-04

Fogászati kezelések félelmek nélkül

A fogászati problémák valahogy mindig sokkal nagyobbnak és kellemetlenebbnek tűnnek, mint amekkorák valójában. Hiába lehetséges, hogy elegendő csak egy órácska ahhoz, hogy orvosolják az adott gondot. A fogorvosi székbe sokan akkor is úgy ülnek bele, mintha több napos szenvedés várna rájuk ott.
Tovább
félelem fogorvos
Hírek
2018-08-22

Miért félünk a fogorvostól?

Akár csak kicsit, akár nagyon, szinte mindenki tart a fogászati kezelésektől valamilyen szinten. De miért és hogyan alakulhat ki ez a félelem? Tudunk tenni az ellen, hogy ne öltsön nagyobb méreteket? A fogorvostól való félelem általában gyermekkorban alakul ki. Még ha nem is emlékszünk rá, hogy pontosan mi váltotta ki ezt, sajnos a szorongás akkor is jelen van. Több módon…
Tovább