szorongás a fogorvostól
Altatásos fogászat
2020-03-09

Szorongás és halogatás helyett megoldás

Senki számára nem idegen érzés, amikor fogorvoshoz kell menni, és összeszorul a gyomrunk. Valamennyire mindenki tart ugyanis a kellemetlen élménytől, még akkor is, ha csupán egy „túl akarok lenni rajta és kész” beállítottságú az illető. De nagyon sokan vannak, akik jóval komolyabb szorongásba burkolóznak ilyenkor.
Tovább
altatás
Altatásos fogászat
2020-02-12

Az altatás a fogászatban ma már nem luxus

Akár azért, mert ezt a verziót ajánlja a fogorvosunk, akár azért, mert végtelen szorongással küzdünk, akár csak kényelmi szempontokat figyelembe véve, az altatásos fogászat rendkívül nagy segítséget jelenthet. Éppen ezért nem is lehet luxus szolgáltatásként tekinteni rá, hiszen sokszor ez a legjobb megoldás.
Tovább
implantálás közben
Fog implantátum
2019-06-03

Implantálás közben és után

Egy korábbi cikkünkben, miután lerántottuk a leplet a fogászati implantálást megelőző lépésekről, azt ígértük, hogy megismerkedünk az eljárás menetével is. Most, egy kisebb kitérő után be is tartjuk ígéretünket, és elkalauzolunk mindenkit a beavatkozás rejtelmeibe. Mire is számíthatunk, mi fog történni velünk?
Tovább
fogtömés
Altatásos fogászat
2019-03-27

Fogtömés altatásban?

Valószínűleg ez sokaknak tűnhet túlzásnak így elsőre. Azonban, nem is gondolnánk, mennyi embernek lehet segítségére a lehetőség, melyet az altatásos fogászat nyújt. Bizony, akár még abban az esetben is, ha szimplán egy fogtömésről van szó. Hogy is lehetséges ez?
Tovább
altatás menete
Altatásos fogászat
2018-12-17

Az altatás menete

Akár a páciensen elhatalmasodó félelem, akár valamilyen fizikai indok, akár a kezelés bonyolultsága, vagy ezek együttes megléte teszi szükségessé, az altatás nagy segítség a fogászatban is. Bármilyen okból kifolyólag érezzük úgy, hogy altatva könnyebb lesz, az biztos, hogy ez az opció segíti mindkét felet.
Tovább
fogászati kezelés altatásban
Altatásos fogászat
2018-11-27

Az altatásos fogászat kialakulása

Nem túl szokványos, mégis vannak olyan helyzetek, amikor a fogászati kezelés altatásban kell, hogy történjen. Ezt a lehetőséget nem véletlenül találták ki. Míg régebben tényleg csak bizonyos esetekben alkalmazták, ma már kevésbé súlyosnak tűnő kezelés esetén is igényelhetjük.
Tovább